Monday, March 08, 2010

Tak Habis Lagi..

Salam hari Isnin geng.. Ape cerita ngan hujung minggu korang? Ada best? Hehehe..*Skema sungguh aku rasa*..Macam bese la..Minggu lepas takde update hujung minggu..Minggu ni ade balik..Takde la gempak mana hujung minggu aku.. Sekadar melepas kebosanan je..Unprepared like always..Heeeh

Perati gambar ni betol-betol..Ada parachute jumper..Heeheh...terserempak ngan diorang ni tengah beraktiviti on Sunday..Tertarik hati tol tengok orang buat aktiviti ni..Sempat berenti snap gambar..Heeeee..


Nak dijadikan cerita, habis time kerja hari Sabtu tu dengan tak dirancang aku roger akak aku. Tanya la kot dia da idea nak pegi mana-mana ke. Sebab memang bukan kitaorang la nak duduk rumah hujung-hujung minggu ni.. Tak reti nak duduk kat rumah rehat-rehat ke..*Cam belagak la pulak kn* Hehehe..Dah tanya asyik berbalas baton je masing-masing tak tau nak g mana.. Hahah..Nak keluar tapi tak tau nak pegi mana..Badol sungguh kami ni..

Sudahnya aku cadangkan la kitaorang g lepak Putrajaya je. Bukan g Alamanda ok..Nak terjah Taman Wetland!! Sebab sebelum-sebelum ni dah berapa kali terjahan tak menjadi je..So kali ni harapnya jadi la..And berjaya jugak terjahan kali ni..Hahahaha..Tetapi indah khabar dari rupa jek rupanya tempat ni.. Sebab sampai-sampai je tak berapa ramai sangat manusia dan tak berapa nak hidup pon tempat tu. Ada la nampak 1 kayak dan 1 bot oleh pengunjung kat tasik tu..Cett..Tak meriah pon..Ingat ada entertainment lain ke kan..Hehehe


Disebabkan takde bawak extra shirt and trousers, tengok aje la orang berkayak..Tapi kejap je kitaorang sana sebab lepas tu g terjah pulak Taman Botani..Hekhekhek..Sesaje nak mengisi masa terluangla katakan..Kat sini pun lebih kurang jugak situasinya macam kat Wetland tadi. Sunyi sepi tak berpengunjung..Macam mati je tempat ni..Heheh..So, alang-alang dah sampai, masuk pun free kitaorang lepak-lepak je la kat gazebo yang ada tu..
few shots @ Tmn Botani

Serba sedikit la pasal Taman Botani ni, bagi yang nak tau le..Kawasan boleh tahan besar and ada macam-macam jenis tanaman herba dan segala jenis la..Korang nak tau datang sendiri tengok..Hehehe..Kalo rasa letih nak berjalan, leh sewa basikal. RM4 sejam untuk single seater..And kat dalam taman tu pun ada satu Seafood Restaurant. Bukak malam je kot..Tak pasti plak..Sebab time aku sampai tu diaorang baru siap-siap  nak bukak..Heeee..

Dan lepas je Taman Botani tu dah dekat kol 6 petang..So, plan nak carik tempat makan pula. Sebab lunch tadi tak makan pon..Hehehe..Pusing-pusing la kat area Presint 16 tu..Keluar masuk simpang sudahnya g singgah Presint Diplomatik tu je..Nampak plak Mydin and few restaurants..Terjah la masuk Mydin jap carik barang-barang sket. Hehehe..Tak sampai setengah jam dalam Mydin bila keluar je hujan dengan lebatnyer..Huiyyooo...Dah lama tak merasa hujan..Memang lebat giler la sampai aku pasang full blast wiper aku..Hahahah..Tak nampak punye pasal la...

Destinasi seterusnya, Kajang.Hahahahahah..Tetiba nak makan sate la plak..Hahaha..Macam-macam hal kitaorang ni..So, menghala la ke Kajang, Sate Haji Samuri..Heee..Ramai beb orang sana..Nak carik parking pun susah gak..Mujur dapat jugak la..

*ehsan Tok Gel*

Sampai terus pesan 20 cucuk sate ayam, nasi goreng cina untuk aku nasi goreng cili api untuk my sister and Ice lemon tea 2..Heee..Tak sampai 10 minit sampai order kami..Tapi sementara menuggu order sampai tu, ada la satu meja dipenuhi dalam 6 orang wanita kecoh meriah ngan gelak ketawa yang mengilai-ngilai..Hampir satu restoren menoleh arah diorang..Selamaber derk je diorang..Ada la dalam 4 5 kali diorang memekak camtu..Beragak la bai..Korang tu kat public..Kot iye pun nak gelak, agak-agak la control gelak tu..Hadeeehhhai...Tak paham aku...

Ni la menu kitaorang

Sebaik je semua order kitorang sampai, baca doa makan dan tibai..Hahaha..Dengan sopan ye abang adik kakak...Heeee..Nasi goreng je sempat kitorang habiskan sebab perut dah sebu..Mungkin sebab lambat makan kot..So angin dah mendahului sate tu..Heee..Tapi kitorang makan la pelan-pelan..Tak elok membazir..Hehhe..Sudahnyer ada la tinggal 5 cucuk sate tak larat nak habiskan..Bungkus je la gamaknye..Sikit giler nak bungkus ye tak..Nak buat macam mana..Dah tak larat..HEeee...Sebelum balik, sempat gak bungkuskan untuk orang kat rumah sate kajang ni..

Lepas makan, exercise plak kat bazar tepi restoren tu..Sesaje cuci mata..Pastu terjah kat Bazaar tepi stadium tu.Banyak gerai tak bukak lagi..So, g je la jenjalan tengok-tengok..Dan dalam tengok-tengok tu mata ni tertancap plak kat satu sling bag..Hahaha..Lepas terai test uji, aku pun rembat la satu..Ni ha..


* Sling bag aku..Heee*

Selesai je kes kat Kajang, kitorang menghala la balik. Dah jam 9 malam tu..Heeee...At last aku sampai umah kol 10.30..Lepas drop kakak kat umah dia, sempat pulak berburak ngan maklong aku..Tu yang lambat sket tu..Hehehehe...


Ahadnya pulak tak brapa nak plan..Tapi keluar jugak..Mana la aku ni reti nak duduk umah sangat kan..Hahahahah..Mulanya g tengok kereta kakak yang hantar g cat tu..Tak siap lagi daa..Mungkin Rabu baru siap kot. Lepas je g bengkel tu, menerjah ke Senawang jap..Ada autoshow kat Dataran Senawang semalam..Tapi kitorang tak singgah..Tengok dari jauh je..Pastu ronda-ronda je la area sana..Sempat masuk Perodua Showroom sebelum terjah Ayamas. Habis makan kat Ayamas, gerak lak ke City Park, S2. Saje nak tengok suasana petang kat sana..And bagi ikan makan..Hehehe

Few shots @ City Park

Memang meriah la kat sana..Ramai yang datang dengan keluarga untuk beriadah dan tak kurang jugak yang datang jalan-jalan je..Ada gak yang datang tu semata-mata nak bagi ikan makan..Hohoh..(Kitorang la tu)..Memang banyak ikan dalam tasik tu..Besar-besar...Kura-kura pun ada gak..Cute je dia berenang-renang ngan ikan-ikan tu..Hihihi..

Lepas syok bagi ikan makan, kitorang cabut plak ke Jusco..Hahaha...Tujuan utama, BIG APPLE..heee..Tapi sebelum tu sempat je bejalan-jalan cuci mata and terjah masuk Osim..Sempat gak me'nerai' kerusi urut tu..Peeerghh..kalau dibiarkan buleh lena aku sana..Hahahaha...Nasib kakak aku sound ajak balik..Sebelum balik tapau Big Apple la ape lagi kan..Sharp jam 9.00 malam aku sampai umah..



Sampai umah tak habis lagi aktiviti..TV aku pasang dan layan Final Raja Lawak Musim ke-4 dan pemenangnya Kechik..Tak sangka aku..Aku aim Idlan (tapi tak vote pun..:D)..Heee..Takpela..Takde rezeki Idlan..Dapat no 2 kira ok la tu..


Diorang berdua ni kadang-kadang lagi lawak dari para perserta..Heeee


Ps: Saje aku seksa mata korang ngan buat entry pepanjang..Heee..sorry yer geng...

8 comments:

  1. haha aku pun dh sampai sana...mmg indah kabar dr rupa...

    ReplyDelete
  2. bru nk g mgu ne ke almanda..xtau la pe yg best.hehe.

    ReplyDelete
  3. alamanda best lepak22 je...
    tgk wayang, main bowling..

    heeeeee

    ReplyDelete
  4. wee..tol222..lm tak main ni...

    ReplyDelete
  5. wetland x best ye... ingat nak pg..
    pg zoo la rerame.. teringin pg situ~

    ReplyDelete
  6. hehe...insyaallah nnt ada masa mmg nak g...lama tak g sana..org kata best kn..heee..tunggu la dulu ada masa..

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---