Wednesday, February 17, 2010

16.02.10 @ Putrajaya


Salam geng..Seperti yang telah dijanjikan sebelum ni, entry kali ni aku nak story la pasal hari terakhir aku bercuti..Semalam merupakan hari terakhir aku cuti, so aku kira nak manfaatkan la walaupun takde la menfaat mana pun aktiviti aku..Hahahaha...Coti22 korang amcam plak?? Ada best ka? Hehehe..Walauapapun (betol ke ni), harap coti korang pun layaaan gak la..

Ok, berbalik kepada tujuan entry ni last cuti aku manfaatkan dengan menonton wayang dan berjalan2..Aku g sini...------>

semata2 nak tengok wayang..Hahaha..Dan aku pilih filem ni untuk ditonton..

------->
 

Pendek cerita pasal filem ni, memang best la..Dalam lawak2 tu ada terselit pengajaran seperti jangan buang sampah merata2 dan juga bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..Hehehe..Nak tau lebeh, g la tengok citer ni..huahuahuah...Ambik show kol 4 petang..Habis kol 6..Sampai Alamanda kol 1.30..So, lepas aje beli tiket g isi perut dan jln2 ronda2 tawaf la dalam mall tu..Tak tau nk g mana sebab memang takde niat nak shopping pun..So, jenjalan je la habis masa tunggu kol 4 petang..Tiba waktu terjah masuk pawagam..

Habis je muvie, memang ingat nak balik je terus..But on the way keluar je dari Alamanda kakak lak ajak g round2 terjah Taman Wetland ke Dataran ke..Sudahnya payah sangat nak terjah Wetland, terjah je Dataran Putrajaya..Hahaha...

Memang havoc gak la ngan kete time aku sampai tu..Ramai gak ek orang datang Dataran..Ni la pertama kali aku sampai Dataran Putrajaya setelah berpuluh-puluh kali aku datang Putrajaya ni..Hahaha...Ok, ni antara shot yang sempat aku hambik..* banyak lagi tapi banyak gamba SS jek..Hahahaha*



Sunset view @ Tasik Putrajaya..Canteek..



Masjid Putra * akak ngan abang ipar sebok bergambar..hehehe*



Gambo pemandangan yg telah diedit2..* erks, ada selit potret ke plak..Heheheh*



Kubah Masjid Putra...


Dah puas tengok gambor?? Hehe..Shot malam tak berapa lawa la..Sebab guna camera phone je..Kot ada rezki nak gak beli DSLR ke kn..Ngehehehehehe...

Setelah meronda2 kat Tasik tu lapar la plak kn..So, menerjah plak ke Secret Recipe medan selera tasik tu..Menunya------>

 

Pilihan aku dan kakak...* Icelemon Tea + Spaghetti Bolognese -Beef*


 
Ni plak menu abg ipar aku..*Icelemon Tea + Black Pepper Grilled Chicken*

Nyam222...Dah kenyang, time to go back..Jam pun dah kol 8.30pm..Tapi tak terjah rumah terus sebab terpanggil nak lepak kejap kat Dataran. Tengok punya ramai orang dan paling best bila tengok budak2 pun turut happy lepak2..Ada yang macam tak cukup tanah berjalan ngan belajar driving..Hehehe..Tengok ni..


 

Baby dalam walker tu macam tak cukup tanah dia ronda2 satu dataran tu..Yang dengan kete tu tak habis2 mereverse aje kejenye..heheheh..Macam2 hal..Tapi seronok tengok budak22..


Dah agak2 puas cuci mata *cuci mata??? hehehe* aku pun gerak balik rumah..Sampai rumah dalam kol 10 lebih kurang...Lepas je tot tet tot tet, kol 12.30 aku pengsan..Huh..


PS: Itu je la citer aku untuk korang..Panjang ke weyh?? Hehehe...

Ps2: Komen2 la ape yang patut..nak Share citer coti korang pon leh gak..Hehehe

8 comments:

  1. cuti sakan dgn tgk wyg sey !

    aku x cuti lah reramaungu huhuhuh =(

    ReplyDelete
  2. Hehehe..Mana de cuti sakan sangat pon..bese2 jek tu...

    la..ye ke?nape tak cuti?

    ReplyDelete
  3. jijah suka nengok gelagat orang ...

    ReplyDelete
  4. yuse: sebok jek..dia pun sama jek..bkn u ada ke skali ngan i tgk wayang tu??? hahahahaha..

    ReplyDelete
  5. tang alamanda n movie ok lg..tgk pd spagetthi..aaaaaaaaaaaaaaaa..jeles2.

    ReplyDelete
  6. darkbatman: aiyak?? jeles ke..haduiyai...suka spageti gak ek..??? nyam22..mmg sodap..heeeee

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---