Thursday, February 11, 2010

Mood Bercuti Sedang Melanda

Salam geng..Ape cerita di hari Khamis ni?? Hoho..baru le ada idea nak menulis..Yerla, dah nak cuti ni mood pon berubah la..So, tetiba terlintas plak rasa nak menulis ni..Jap22..Menulis ke menaip?? hehehe..Sendiri punya pilihan la..Lagipun, tak tau la bila kita leh berjumpa lagi di alam maya blog ni..

Ok, sebetulnya hari ni consider hari last aku keje la..Sebab esok memang datang gak keje, cuma misi aje berlainan. Buat julung2 kalinya akan diadakan mesyuarat pihak pengurusan bersama staff..Esok..Hoh, sungguh ajaib aku rasa..Sebab dah dekat setahun aku keje sini, ini la kali pertama meeting antara staff diadakan..Huh..Dan esok diisytiharkan kerja separuh hari oleh company. Walauwey..Sungguh jarang-jarang sekali la..Eksaited gak ni..Hehehehe 



Maka dengan itu, mood untuk melakukan kerja tu dah agak berkurang (dan mungkin dah zero kot) disebabkan oleh cuti yang menjelang ni..Jadinya, aku start cuti Sabtu ni sampai la Selasa depan. Rabu naik keje balik..

Ni yang kepala tengah pusing ni..Nak g mana la cuti ni..Nak duk umah, boring..Nak g holiday, masa lak dah suntuk sangat nak plan..Bukan takde buat plan langsung. Asal ada je, mesti ada halangan..Hohoho..Cam tak suruh je aku bejalan kan..Lagipun, kalo sekarang ni mesti dah susah nak carik tempat menginap. Normal la cuti-cuti ni. Semua pun nak ambil peluang pergi bercuti bersama keluarga. 


Kalo setakat hotel-hotel kat PD ni, aku rasa komfem penuh dah..Lagi-lagi kat Tiara Beach tu..Kat sana memang tumpuan la..Ada water theme park kan..Ni ha..tengok je gambau-gambau ni..



Dalam 4 hari cuti tu, maybe sehari je yg dah komfem ada plan..Maybe g jengah air terjun kot..Ngan family kakak aku..

Sepatutnya, plan nak g Penang ngan family. But last minute cancel plak..Backup plan lak tak buat..huhuhu..

Walaubagaimanapun geng, tak kira la mana korang nak g cuti-cuti ni, sentiasa la jaga keselamtan anda dan keluarga anda..Terutama yang balik kampung memandu jejauh tu kan, hati22 la..Tak lari kampung tu pon..Kot ada kaki kampung tu, leh la tekejar2 nak sampai cepat..

Yang paling penting keselamatan..Biar la orang tu nak cocok2 ke pe ke,  biar lantak dia..Berhemah la di jalan raya *Cam bagus je nak nasihat org..Diri sendiri cam lipas kudung bila dah pegang stereng..Hahahaha* Sabar je la den..Hahahahaha

And last but not least, do go and comeback in one peace okeh..And lagi, sebelum korang nak jalan jauh tu, cek la kenderaan korang, atur jadual perjalanan dan rehat secukupnya..*Wah wah wah..cam iklan je pulak aku rasa*

Okay, sebelum aku akhiri entry kali ini *aku rasa dah berjela2 pulak entry ni kn* Selamat Tahun Baru Cina kepada sesape yang menyambutnya..

Peringatan yang sedang bercinta cintun tu (Muslim especially), toksah la korang nak beriya2 nak nyambut Valentine ni..Takde pekdah nye weyh..Kebetulan pulak CNY thn ni jatuh on the same day ngan Valentine kan..Korang goggle la sendiri mana datang or terjadinya/ wujudnya hari Valentine ni..Maleh nak crita panjang22..(n_n)\/

~~ The End~~
-
-
-
-
 of this entry...Hehehehe


PS: Sesape de cadangan ke mana patut aku pegi cuti ni..Ke ada sesape nak ajak aku hang out/lepaking benda berpekdah..Aku nak rehat2 cuti ni..Tapi bukan rehat kat rumah ok.Nak lari jap dari sesak kepala kat rumah...Hoho..




12 comments:

  1. ko nk benti ker?
    ape2 hal slmt maju jaya....

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak balik kampung esok .. yabedabeduuu ...

    ReplyDelete
  3. Actually, i was writing this on Friday. Today is my 3rd round for the chess tourney. Tomorrow is Saturday, I'll be in Felda Tersang, Pahang attending ma fren's wedding. Last but not least, aha... I was planned to "lepak" at "pinggiran pantai" on Sunday. But, don't even really decided yet which beach to hang out for relaxing mind and soul~~~ lalalaa~~~ (-_-")

    **subject to plan changing**

    --Waterfalls--

    (Tak pon kita gather somewhere yg happening jer... err.... i mean like theme park or... whatever laa~~~)

    **suggestion only**

    NiNa blik kpg lak, Rio ntah la... Pink belum diberitahu... yg len2 u plan then lemme know...

    ReplyDelete
  4. KF: eh, mn de benti la..heheh..nak cuti jek...4 hari..hohohoho

    jijah: yay..tumpang happy ler..yabedabeddduuuuu....welalalal



    yuse: nak bt cuti ni jgk ke??hohoh..cam suntuk je...i thing..kalo bleh bt pun maybe isnin or selasa..but isnin i have plans with my sis fmily..but we'll see how k..ill let u know..
    BTW, gud luck with ur chess tourney k...

    ReplyDelete
  5. hohoho...
    theme park... besh... errr... kn tggu gaji tu... hahaha
    errr...dh lama nk pegi yg kt sg besi tu... besh ke?cam murah ckit kt ctu... huhu

    ReplyDelete
  6. darkbatman: haha..i tak smabut raya..i sambut cuti dia je..jom la lepak22..

    mario: theme park kat sg besi?? kt mn lak tu???

    ReplyDelete
  7. Desa petaling~~~ lalala~~~ *cover line rio*

    ReplyDelete
  8. desa waterpark eh??? bleh gak tu..dkt je ngan umah irdina..hehehehe

    ReplyDelete
  9. hehehe..

    TOuya: siyes ke??umah touya jauh la..

    KF: hehehhe...thanks..u2 ..

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---