Thursday, February 04, 2010

Hapdate Hujung Minggu di Tengah Minggu

Salam berjumpa lagi geng..Dah agak berhari2 jugak tak hapdate pasal crita aku kan..hehehe..Dan sepadan la ngan tajuk aku dan seperti yang telah aku katakan kelmarin2,,den nak citerkan la ape kes ngan ujung minggu den..Hehehe..Ujung minggu yang agak best di hujung bulan Januari..Hehehe..Silakan membaca...

Saturday, 30th January 2010

Seawal jam 7.50 pagi, aku dah  kuar rumah gerak ke rumah kakak aku..Jemput dia ngan laki eh dan terus la terjah ke Hulu Langat..Destinasi hari ini ialah Sungai Congkak, Hulu Langat..Hehe..Tapi sebelum tu kene singgah g ambik seorang kawan lu..



Lepas setel hal22 suma, smpai ke Sg congkak dlm kol 10.30...Sampai2 je perkara pertama of course la carik parking lu kn..Time den sampai sanun dah ramai gak la...So, demi tak nak jejalan jauh sangat dr entrance, kitorang parking kereta kat parking pling dekat la..hehehehe..


Lepas je parking, hangkut barang2 suma, masuk kene bayar RM1..Kanak2 under 12 thn tak payah bayar..So sesape nak masuk free, kecikan badan anda seperti budak kurang 12 tahun..hehehehehe..Ok, dh bayar jek, kitorg mula la carik port baeeeeeeeeek punya...sehabis dekat ngan tempat mandi supaya barang2 leh diperhatikan dari jarak dekat..Hekhehkhek..

Selesai semua, apelagi..gedebuush la kat dalam air tu..Pergh..pertama kali jejak masuk lam air tu, menggigil beb..Giler punya sejuk...hehehe...Tapi memang best..Aku punya port, carik kat tempat berbatu2 supaya aku leh rilek22...Bukan nak sangt pun mandi menyelam2 berenang22..hehehe (Tak reti brenang pun iye jugak..hahaha)..






Dah puas mandi dalam kol 4 kitorang start la kemas2 untuk blah dari sana..Fuuh, memang best..Insyaallah ada masa memang datang lagi la...Hehehe...

Balik tak bermakna kami terus balik ke rumah masing2..Kitorang de lagi port singah menyinggah..G singgah lak K4 Wangsa Maju..Kebetulan nak g anta kawan tu balik..So, alang2 dah menyelam, kita snorkeling trus..(Apekene mengene ntah, tibai jek..hohoho)..

Dipendekkan cerita, kitorang gerak dari KL kol 6 untuk balik ke rumah masing22..Heheheheh..

Sunday, 31st January 2010


Pagi2 kol 8 aku dah terjaga...Hari ni dah janji lak ngan kakak ngan abg ipar nak g tengok rumah kat Bukit Beruntung..Diorang ni nak carik rumah untuk disewa kat sana..So,aku tumpang sekaki la tengok2 rumah..Boring sebenar eh dok umah..Tu la pasal..Heeheh

Nama je bangun awal, tapi kol 10 lebih baru aku kuar rumah..hehehe...Sudahnyer kol 10.30 baru gerak ke Rawang. Sampai sana dalam kol 12..Pusing22, carik rumah takde yang berkenan di hati..Sebab eh, banyak rumah terbiar je..Siap ada pokok besar2 lagi tumbuh..Pulak tu, tade yang tinggalkan nombor untuk dihubungi ke..

Banyak giler rumah kosong kat sana.......Ada la dalam 40 - 60 buah lebih kurang..Tapi tak berjaga...Kesian rumah tu (hoh???) Sudahnyer dah penat kaki tekan cluth tukar break, kitorang break g makan tengahari..Lepas makan sambung balik, tapi sebab tengahari, matahari panas terik kitorang round satu taman dan trus kluar dari sana..

Fuuh, memang panas222 sangat la hari tu..Tak tahan..Aku sampai sakit kepala la..Tapi dalam sakit2 kepala tu pun sempat gak menyinggah ke Muzium Negara..Peergh, lama dah aku tak sampai muzium ni..Ada la dekat 15 thn jugak la..Hohohoho..Lamenye kan..Tapi barangan2 kat sana macam tu jugak la lebih kurang..


Sempat gak posing2 kat wall besau..Hahahahah..

Menyempat posing kat meriam...Kebaaaaboomm..!!

Kemudian, singgah ke Alamanda Putrajaya semata2 nak beli Big Apple Donut..Kegilaan aku ngan akak aku..Hahahah..Habis selesai membeli, ape lagi..time to go home la...

Aku sampai rumah tepat jam 6 petang..Konon nak baring2 sebentar, sudahnyer tertido smpai la lepas maghrib baru terjaga....Terukkan aku..Mungkin sebab letih kot..Nasib terjaga, kot tak maunyer pagi esoknya baru aku bangun..Hahahaha...Dah sedar, cam lipas kudung pulak g masuk bilik air, mandi n trus solat..Hohoho...

Lepas je selesai urusan kendiri, ape lagi Baby Irdina ada kat rumah melayan la ngan dia..Hohoho..Sempat snap gambar dia tdo..

Sungguh lena dia tido..Nampak je macam tu..Tak lama pastu, aku ngan ibu dia tengah berborak, boleh pulak buntang mata dia tengok aku becakap..Adeeehai..Baby, baby...



PS: Woohhoo...Siap juga akhirnya entry aku..Hahaha..Agak panjang tapi ok kot..Hehehehe...Peace (n_n)\/

11 comments:

  1. mane pic kawan tu? hehe

    xpe22 lain kali kita pg konvoi erk...

    ReplyDelete
  2. KF: erks?? hahaha...agak22 sape tu??


    nina: hahaha..ader snap satu jek..tupun org tu tgh angkt barang...taknak la publish cni..
    okeh je..insyaallah boleh..nnt plan g ramai2 wat bbq ek..

    ReplyDelete
  3. baby sangat comel la.. ciumkan dia untuk ika boleh x hehe..

    ReplyDelete
  4. heheh...boleh je ika...nnt jumpa dia lgi leh ciumkan...*padahal mmg jd mangsa cium je baby tu ngan aku..* hahahahhahaha

    ReplyDelete
  5. Wow! Besh kan mandi manda lepas tensen nie?

    ReplyDelete
  6. hehehe..bes gak wan..lagi best kalo ada budak2 n ramai2 kn...hehee

    ReplyDelete
  7. wah..seronok dan seronok..
    bila lah dapt pi mandi manda mcm 2..
    best ni klu uat konvoi dgn rakan2..
    leh uat campfire,bbq,dan lagi,dan lagi..
    kim salam dgn irdina ya..huk huk

    ReplyDelete
  8. wah..seronok dan seronok..
    bila lah dapt pi mandi manda mcm 2..
    best ni klu uat konvoi dgn rakan2..
    leh uat campfire,bbq,dan lagi,dan lagi..
    kim salam dgn irdina ya..huk huk

    ReplyDelete
  9. laa tahzna: ye kawan...hehehe..dan mmg kawan pun ok...


    lemon: mmg sonok..nnt nak pegi tak..kita plan baeeeek punya..kat congkak ada campsite jugak n tmpt bbq...insyaallah hujung minggu ni jumpa dia..

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---