Tuesday, February 09, 2010

Unstable....

Salam geng..Sekarang ni emosi memang tengah upside down,..Bukan disebabkan oleh kitaran bulanan OK...Maka, idea pun tak berapa nak mantap untuk menulis..Tapi sebab tangan ni gatal je nak menaip, terhasil lah entry ni..

Semalam, Isnin bersamaan 8 Februari 2010 merupakan hari yang cukup 'hot' dan 'berasap' la bagi aku..Dari office sampai ke rumah..Ada je hal..Yang paling triggers hal kat rumah la..Buat aku bengang sampai aku ambik keputusan nak keluar dr rumah tu.



Ya..Aku nak keluar dari rumah tu..Aku BENGANG!!!! Aku dah tak boleh tahan duduk dalam rumah tu..Lantak la ape nak jadi..Ada aku kesah.!?!.Lagipun dah terang nyata lagi bersuluh bukan tanggungjawab aku yang jaga Atok aku tu..Selama ni aku cukup sabar dan senyap je bila diorang gunakan aku..Sekarang aku tak boleh..!

Ni suma gara2 orang yang sedia ada dalam rumah tu sendiri dan jugak tukang memekak..Nak kata aku berkira kan??Ok, sekarang aku berkira..Pandai2 korang la nak fikir mcm mana nanti..Aku peduli hape.!! Bukan masalah aku nak fikir dah.

Memang geram teramat sangat...Selama lebih kurang 3 bulan aku sabar je dengan kerenah diorang2 ni..Sampai aku sendiri pun takde masa untuk diri sendiri, sekarang baru nak kata aku berkira?? Ape kes?? Baru bulan ni aku jarang ada kat rumah hujung minggu, nak kata lagi aku berkira?? Salah ke aku nak buat hal aku sendiri..?? Huh..

Dah la, aku pun malas nak cakap banyak.. Dapat je aku rumah ke bilik ke nak disewa, memang aku blah je..Mudah2an cepat dapat.Sebab lagi lama aku sana boleh gila aku kot. Bila aku tengok balik diri aku dulu ngan sekarang, memang giler jauh beza..Aku takut lama2 nanti aku hilang diri aku..Sekarang pun hati dah takde perasaan, ape lagi nanti2..

K arh..Aku dah release geram aku sini..Kalo korang fikir aku ni over-reacted, let me know..


PS: Aku tengah fikir/plan mana aku nak lepak cuti 4 hari ni..Korang ada idea tak mana nak pegi untuk release tension dan rilek2?? Bagi la aku idea weyhh..Sebab aku perlukannya..Home definitely not my choice.! 



14 comments:

  1. same la kte..
    ble kapla tgh berserabut.
    jgn harap dpt idea utk entri post.

    ReplyDelete
  2. tenkiu kf..harap camtu gak la..

    ms independant: yerla..kpala tgh bnyk pk dah takde ruang nak bt entry baieeeek punya..

    ReplyDelete
  3. adeh~~~ harap bersabar... erm...(-_-")

    ReplyDelete
  4. dah lama bersabar..kali ni mmg tak leh sabar lagi..hmm..

    ReplyDelete
  5. Errr Unggu Butterfly ada ambik tahu perasaan atuk Unggu Butterfly ?

    ReplyDelete
  6. i guess that's life and we can't really get what we want,,but i hope you can always stay strong,,,don't really bother what people say..your grandpa needs your attention and if you can just stay a little bit longer for his sake that would be great.or another suggestion.if you really can't stand it and can afford to rent somewhere else, i hope you can spend a lil bit of your time with him,,,just ignore what others say,,you know who you are and always stay positive in everything,,smile :)

    ReplyDelete
  7. Touya; atok dah mcm patung hidup..tak boleh bergerak sendiri..nak becakap pun tak boleh..nk mkn pun guna tube..tp mmg dia ada perasaan lg cuma tak buleh nak ckp je kn..
    Tp, ade ke anak2 dia ambik tau perasaan dia?? sbb slama ni pk kn perasaan dia la rerame sabar..kalo tak mula2 atok sakit tu dah give up dah..

    ct: Normally i just ignore what they said, but i cant now..just wait n see la wat will happen next..

    ReplyDelete
  8. betenag cik rerama ungu..klu kuar dari umah 2..sapo lak nak jaga atuk..
    cian atuk.sementra dier masih ada lagi..mungkin ni ujian dari allah untuk melihat tahap kesabaran cik rerama.di harap cik rerama paham yer.takut2 amik keputusan sesingkat ni boleh membuat cik rearama terkilan esok hari.

    ReplyDelete
  9. alah..anak2 atok kn ramai..pandai22 la nak jaga..lgpun yg tukang memekak tu ddk dkt sejejngkal je ngan umah atok..dia je la jaga..

    ReplyDelete
  10. xpe..berasap kejap jer kan..pasne ade la uh yg tulun simbah air ..hehe.. cheer up k..

    ReplyDelete
  11. me too kalu nak dekat full moon dgn2 hubby skali tkene hanginnyer hehe
    anything bwk2 bersabar yer...pandai jer advice org hehe

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---