Monday, February 15, 2010

CNY Vs Valentine

Salam geng..Well, baru hari ni ada masa nak update belog ni..Bukan takde masa, tapi bila baby Irdina ada sebelah perkara lain ditinggalkan..Hoohoh..Sorry yer..Ok, berbalik kepada tajuk di atas..Semalam merupakan hari tahun baru cina pertama dan juga Valentine..Sambutan aku?? Valentine?? Sorry, aku tak sambut Valentine..Heheh..Yang aku sambut semalam ialah..........



hari jadi sepupu2 aku..Ada 4 orang sambut Birthday bulan Februari ni..Dan 2 daripadanya jatuh pada 14 Februari..Nur Hannan dan Naim..Lagi 2 orang tu Zahirah on 10 Februari dan coming soon 16 Februari ialah Ummu..Tapi saja sambut awal..Dah alang2 kata orang tu..Menu makanannya ialah Laksa Kedah dibuat khas oleh Mak Uda..Side dishes lain seperti lauk kari ayam, nugget ayam, kuih apam dan buah limau.Hehehe..


antara juadah2 yang ada..simple je..



bacaan doa oleh Pakcik Mansor..sebelum menjamah juadah..



Kek coklat tu namanya Orion Knigt from The Bakers Cottage..
dan kek Oren tu dari *aku tak ingat nama kedainyer..* : D

Orion Knight tu aku yang g tempah kat The Bakers Cottage, Jusco S2 since makcik mintak tolong..Kek tu memang licin kerana sungguh ramai peminatnya..Memang sedap hingga menjilat piring kek..Hahahaha...Nasib gak aku sempat cilok sekerat..Kot tak memang tak merasa la..Yang kek oren tu pun sedap gak..Sebab dia ada letak krim layer..Tapi kek ni tak berapa nak laku semalam..Pagi tadi baru habis..Hohohoh..


Zahirah dan Ummu memotong kek dengan tak sabarnye..Huh..


Turn Hannan lak potong kek..diperhati oleh Damia

Selesai je sesi potong kek, aku pun blah masuk bilik ngan Irdina..Sebab Irdina dah lecun dek peluh..Panas kot..So aku melepak la ngan baby dalam bilik..Ada kipas full blast...Hahaha..


Muka bengang bila digasak2..


Dah letih dia aku gasak, mata pun kuyu nak tido..Dah dodoi2, tido jugak akhirnya..Hohoho..Sebab dia pun tak berapa sihat, so tido dia tak tenang sangat..Kejap2 merengek..Nak kene pegang baru diam..
In the end, kol 2 pagi baru aku leh tido sebab bilik aku jadi port budak melepak meng'game'kan diri di facebook..


PS: Idea dah takdo..Hikhik..bila Irdina menangis..



1 comment:

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---