Saturday, December 19, 2009

9 JENis WaNita Yg Jd PerHatian..Entry lepas dah letak alasan2 lelaki tak kahwin kan..So, entry kali ni nak bagi tips pada para gadis pulak..Baca dan praktik..Huh?? Praktik?? kehkehkeh

1 . SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan,lembut , mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas, gelisah dan senang. (Ada x korang ciri ni??heheheh..cermin22)....
2 . KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki.Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati.Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan. Misalnya kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki,wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah. (uiks...ni bukan gedik2 taw...)

3 . PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya.Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya. (hehehe)

4 . MENGHARGAI
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki.Berbeza dgn wanita yg suka di perlakukan dgn lembut,lelaki suka dihargai ,dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga. (hmm...)

5 . MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik,bersih, kemas dan menarik.Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. (Pendek kata, JANGAN SELEKEH)

6 . PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual.Walau walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif,tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik,serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik. (Boleh test kemahiran berkomunikasi nih)

7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki.Wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda.Apabila berhadapan dgn suasan yg baru,wanita tersebut tidak gentar,malah cepat menyesuaikan diri.Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung. (Bak kata orang dolu2, masuk kandang lembu jadi lembu, masuk kandang kambing jadi kambing..heheheh)

8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita,bersikap sopan dan mempunyai etika.Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. (Sukung2..Jangang biar orang ambil kesempatan taw..)

9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yg murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yg susah.Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu.Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia.Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dengan indah dan mempesona. (heheheeh)

So, kepada para gadis tu cermin2kan diri anda samada memenuhi kriteria2 dia atas atau tidak..sekurang2nya da lah ye 2 3 ciri tu..hehehe..Dan pada para jejaka, betol ke apa ciri2 tersebut yang diharapkan??heheheh..
Tepuk dada, tanya diri sendiri..

'Tiada yang sempurna di atas muka bumi ini, jadi janganlah mengharapkan kesempurnaan'


Extracted from Taman2Syurga


2 comments:

  1. uishh....semua ciri2 den suke...

    ReplyDelete
  2. hahaha...ekau sapo xtau..ekau lelaki melayu terakhir..tu yang ekau nak pompaun melayu terakhir gak...
    lupo nak tambah no 10 eh..pandai masak..hahahah

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---