Wednesday, December 30, 2009

Pantun

Pantun Mari Sembahyang yang sungguh manja sekali  ……….
Sila renung2kan...hehehe


 
Apasal la aku malas sembahyang,
 Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang - bayang,
 Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
 Berdiri tanpa roh malam & siang...

 Apasal la aku malas sembahyang,
 Kerja dah best keluarga pun dah senang,
 Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
 Takkan
lima minit lima waktu aku tak boleh luang.....

 Apasal la aku malas sembahyang,
 Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
 Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
 Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

 Apasal la aku malas sembahyang,
 Main bola aku sanggup sampai petang,
 Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
 Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

 Apasal la aku malas sembahyang,
 Aku kena ingat umur Kita bukannya panjang,
 Pagi Kita sihat petang boleh kejang,
 Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....

 Apasal la aku malas sembahyang,
 Siksa neraka Cuba la aku bayang,
 Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
 Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh
 Halang!!!


 Renung2kan Dan Selamat BeramaL!!... ..
 Heheheh..


 Yg. Baik tu dari ALLAH, yg. Buruk tuh Dari kite sume arrr.....





pS: ni aku hambik dari Taman2Syurga (Yahoo Group) e-mail..heheh..Sharing is caring...

5 comments:

  1. ooo.. patut penah jumpe.. tapi kat blog org lain

    ReplyDelete
  2. cam kne batang idung je.. nak nak lagi solat subuh.. adeh.. insaf meh.. :)

    ReplyDelete
  3. Hehehehe....tu la..same2 la kt renungkn..

    ReplyDelete
  4. uiks..nih panton ke sajak nih? da bole buat lagu da nih.

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---