Friday, January 15, 2010

Putrajaya...Ape Kes???

Salam n hello geng...Pe cer di hari jumaat ni? Esok dah Sabtu pastu ahad pastu isnin balik...Eh jap..Bukan itu yang aku nak cer kn kat sini. Saje nak mengupdate belog yang so so ni..Heheh...Seperti yang korang tau (pada yg x tau tu, tau2kan je la ye..heheh), aku cuti semalam kn...Negeri sembilan je cuti ok! Ade la hari keputeraan ke ape ntah kn yang kene mngena ngan dipertuan besar negeri ni..Aku siang2 dah plan nak g mana..


Yang paling utama mmg nak g servis kete..Memandangkan servis centre kt area nogoghi ni tutop, tu yang x pasal2 den menerjah ke Putrajaya tu..Tak penah den poie Pusat servis Putrajaya tu..Memang tak tau mana letaknyer tmpt tu..SO, aku mulakan sesi terjah menerjah..

Memang ada cek google map ..Tapi x bleh harap la...Huh...So, keputusan diambil untuk tibai je la..

Disebabkan kemalasan mengambil highway, aku ikot je la jalan belakang ikot Bangi ke Putrajaya. Lagi dekat sbnrnyer..Sbb kalo aku hambik highway, agak jauh jugak la..Appointment kol 9.50 (aku dah set awal, senang), aku gerak kol 9..Heheh...

Sampai Putrajaya kol 9.30..Wah..dan2 jek 20 minit nak carik ni. So, pencarian bermula.Masuk je dari bangi tu trus carik signboard ke Presint 14. Aku hekooot je sign tu..Pusing2 punya pusing, x jugak jumpa. Sampai aku lalu la depan Alamanda tu..Kluar Presint 15, masuk ntah Presint brapa..Berpusing2 sudahnye aku lalu balik depan Alamanda..Kehkehekeh...

Pastu idea tak brapa bernas datang, Aku telepon la org kat Perodua tu tnya mana rahnyer... Lepas dah tau direction, aku g carik tempat tu..Aku drive pelan2 usha simpang mana nak masuk..Skali terlepas simpang da..Buat blik U turn..Heheh..

Sekali, 'Eh, macam pernah aku lalu ini jalan??Tapi bila ya..'...Hahaha...Rupa2nya, kalo aku masuk dari bangi tu first junction g kiri n dlm 200m ada satu simpang, terjah je...Punya la dekat..Tapi aku dah pusing satu Putrajaya tu..Hahahahaha..

Aku ngan akak aku bantai gelak lam kete..Opps.!!.Orang tengok..Tapi xder org..Bantai la gelak lagi...wahahahahahahh...

Sampai je aku tgk ada la dalam 5 6 biji kereta sedang menanti..Fuuh..nasib dah de appointment .Slaamaaat akuu..Lepas tot tet tot tet...Kol 11.30 kete aku siap..Kejap je..Aku buat standard service je..Kheheheh..

Siap je kete, truss shoot ke KL....cerita seterusnya, sekembali dari iklan..Hehehe

Ps: Kira hari aku melancong la ni..Cuti2 makan angin Putrajaya..Kehkehkeh...

Jap g sambung...Hehehe

2 comments:

  1. Muahaha~~~ melancong + melencong = me 'laen' cong!!!

    ReplyDelete
  2. Hahahaha..tol22...sangat22 la betol..kehkehkeh..

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---