Monday, January 11, 2010

Terkenang Zaman Dolu2...

Hi ols..Teiba terlintas di otak aku ni nak menulis pasal zaman kanak2 dan dolu2 aku..heheh...Takde la hebat mana dan best sgt pun, tapi pada aku memang xkan dapat aku lupakan la peristiwa2 yang penah terjadi kat aku. Yang pahit, manis, suka dan duka..Chewaaah..Layaaan la.. Aku dah kategorikan mengikut kategori...heheheh


~Kes Basikal~ :: Macam2 adaaaaa::

  • Kes Pertama : Beskal Pertama
  • Sape yang reti kayuh basikal?? Terer x?? Hahaha...AKu ni dolu2 agak2 lasak kalah jantan gak la. Basikal pertama aku dapat time aku umur 4 tahun kot..Beskal tayar mati tu..Heheh..Tapi time tu standard la main beskal. dan yang tak boleh aku lupa time tu aku dalam umur 5 thn kot.. 
  • Punya syok men beskal, kluar masuk laman rumah orang aka laman rumah kwn aku gak la..hehe..tiba la plak kat rumah kwn aku nih..Nak dipendekkan cerita la kan, sedang aku menurun bukit depan rumah dia tu (jalan x rata tambah la jaln tu bersimen n dah de yg retak2)..kayuh punya kayuh, blumba la konon sape smpai kt bwh dulu sekali....gedebuk!!! aku terjatuh..sebab x dpt elak kwn aku tu...
  • Peeeergghh...aku punya jatuh tu bukan stakat jatuh mcm nangka busuk tu, jatuh siap landing dagu dulu...(maksudnya aku terjunam la beb...) teregesel tuuu...pedih tuhan je tau..siku pun teruk gak tergesel..maaak aih..memang calar balar darah berjurai gak la...bila mandi kene air petang tuh...addddddduuuuu!!!! perit bai...agak2 2 minggu jugak la luka2 tu..sudahnye berparut..nasib kat dagu x nampak dah parut nyer..hehehehehehehe
  • Tapi, lepas2 tu x reti jeran (serik) pon..Blasah jugak men beskal lagi....Kali ni naik bukit tinggii...pastu kayuh laju2 turun bukit tu...kali ni pun x slamat jugak..jatuh lagi, tapi sebab dah de pengalaman (dah pro la konon) dapt gak elak dari kecederaan parah berdarah..hahahahah


Bukan ini beskal aku...!!



  • Kes ke2 : Beskal ke -2
  • Hehehe...AKu dapt beskal ke-2 masa aku umur 8 thn..Time tu aku dapat kedudukan no 1 dlm kelas..So ayah aku janji nak bagi beskal. Pendek citer aku mmng dpt...kaler Itam.,Beskal bese2 tu..Heheh..Dengan beskal ni macam2 insiden aku alami..Haha..Dan dengan beskalo ni jugak la aku blaja memodify dan membaiki beskal..Hahah...x yah g anta kedai kalo beskal rosak..Suma aku buat sndri..ahahah..Kalah jantan je aku rasa. Tayar bocor aku tukar sndri, bearing rosak aku ganti baru, bakul terbarai aku skru kn balik, seat rendah aku kasi tinggikan, handel patah aku ganti hendel BMX..hahaha...........*to be cont..*


PS: weyh..dah lambat..aku nak cau lu..esok aku sambung citer.kang pjg2 sng pun tkut x terbaca lak kn..heheheh




3 comments:

  1. akak pon penah gak jatuh beskal nih rerama.. ada sekali tu tinggalkan kesan lagi.. sampai serpih gigi akak nih.. wuahahahha.. malu ai nak citer! :D

    ReplyDelete
  2. kf: utk pengetahuan ko n sesape yg nk tau, aku mmg tomboy dolu2...hehehehe...siyes!! skarang ade lg sket ketomboyan aku tu..hohohoh


    yus: waaah...kes jatuh beskal ni mesti suma penah rs kn..heheh..lain2 crita jek penyebab nye

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---