Friday, January 15, 2010

Putrajaya...Ke Bandar Tasik Selatan

Teringat plak lagu Cinta Bandar Tasik Selatan dari kumpulan Olan tu..eheheh..Tapi entry ni takde kene mngene ngan kumpulan Olan keyh..Ni cuma kesinambungan dari entry seblom ni..Heheheh


Takde ape yang menyeronokkan pun cuti sehari aku iaitu semalam..Tapi aku rasa  cuti ni lain daripada yang lain. Aku rasa enjoy je..Takde nak stress sangat ke pe ke..Hohohoh..Mungkin Irdina puncanya..

Seawal kol 7 pagi semalam sedang aku siap2 nak gerak, makcik aku SMS mintak tolong jaga baby..Aku takde hal punya..Lagi aku suka..Heheh...Cuma tu la, takut tak sempat nak sampai seblom kol doblas tu..Sebab kol doblas nnt pakcik nak g anta anak dia 2 org skolah sesi petang lak..

Ok, Punca aku kene jaga baby??

Orang ada yang x sanggup nak jaga baby..Baru hantar sehari, bila petang g jemput pengasuh tu kata x dpt nak jaga lagi..Yang belom jaga tp dah kata nak jaga pon bleh tetiba tukar fikiran.

Hmm, kesian baby..So, skarang ni tengah fikirkan macam mana n nak anta baby dkt siapa.

Bukan susah jaga baby. Dia pula x banyak ragam. Nak dengar dia mnangis bila dia lapar jek.Slain dari tu, susah..Cuma mungkin yang buat org tak sanggup nak jaga pasal baby ni sakit. Lepastu nak kene bagi ubat. Bukan sejenis dua..Itu baru ubat minum Belom ubat 'nap'(inhaler cam pesakit asma tu) dia lagi.

Itu yang mungkin orang risau nak jaga baby, Takut kot ape2 hal jadi nnt diaorg kene salahkan pulak. Yerla, risiko2 jugak.. Hmm, kalo dia ddk dkt bleh je aku tolong jagakan. Tapikan, aku keje..Kehkehkeh. Tapi bleh je nak aku jaga baby..Bagi gaji aku skarang..Kuangkuangkuang...Hahahahah..(ade ke sanggup nak byr camtu)..

So, nak dijadikan cerita smalam, lepas je servis kete aku trus g rumah dia kat Bandr Tasik tu..Dari Putrajaya kol 11.30 ambik hiway Bangi-Sungai Besi..Dlm 25mnit gak la ktorg dah smpai sn..Heheh..Dekat je kan..

Sampai je, pakcik aku ngan anak2 dia dah siap. Pakcik aku nak g keje n budak2 ni nak g skolah..Trus la take over jaga baby sampai la makcik aku blik..Bagi baby makan, tukar baju..Tidurkan dia..

Senang jaga baby ni. Tak nangis pun spanjang aku jaga dia tu..Merengek je adelah..Itupun time aku letak dia dlm baby cot..Aku letak je dia dlm tu, mata trus buntang pandang aku..Padahal seblom tu tadi dah tdo..Sudahnyer, aku hangkat dia letak dpn TV, duduk bawah kipas...Pastu tak lama popok2 dia,  dia tdo balik..Hohohoh....

Petang dlm kol 6 aku cabut dr KL, singgah jap Alamanda. Ronda2..Tak sejam pun kat sana, aku cabut blik Nilai..Heeh..Itula kesudahan hari CUTI aku semalam..Balik umah, uruskan atok, pastu tidoooo...ZzzzzzZZzZz....!!!


PS: Rupa2nya ada satu lagi jln nak g Perodua tu. Dekat je.Tak payah masuk simpang ke Putrajaya tu. Kat simpang sebelom jejantas jln kaki ngan trafik light ke Putrajaya ada satu signbod Perodua..Tapi cinonet sgt smpai x nampak..Kuangkuangkuang..Sekurang2nya aku tau..Heheheh...Lenkali pegi tak sesat dah..Hohohohoho

6 comments:

  1. Waa Touya klu suruh jaga baby , Baby terus boleh berlari ....

    ReplyDelete
  2. Cehh..bleh cayer ke??baby tu lari dr touya adela....kuangkuangkuang..

    ReplyDelete
  3. hehehehe...ko mmng suka cabut...

    ReplyDelete
  4. wah mulia nyer ko ni..
    jejaka mana yg keberuntungan yg dapt ko ni..
    hehe..anyway ko da best.
    pi perodua klu takut sesat call ajer smart asst atau hotline.

    p/s:tapi jgn call den ya.

    ReplyDelete
  5. Uruchimaru: uiikks..nyaris tuuu...hahaha

    laa tahzan: well, u know me wat..hahahah

    icelemon: ala..mn de..biasa2 je ni...well, thanks la...xde best mn pun aku ni la...

    ooo..hrtu call perodua tu je,..hekhekhek...

    Ps..kalo den nak kol ekau yo buleh kn???hahahahah

    ReplyDelete

Thank you for your comment. Will reply it soon. TQ :D

Catatan Ringkas

---